Nytt sökverktyg för internationella affärskontakter

Nu finns ett ”Google” för dig som söker internationella affärskontakter. Med webbverktyget EENmatch scannas Enterprise Europe Networks databas med över 20 000 partnerförfrågningar och erbjudanden utifrån dina egna nyckelord.
– Sök, hitta, kontakta – så enkelt är det, säger Christin Vännman, projektledare för utvecklingen av EENmatch.

 

eenmach

Letar du efter en leverantör, distributör, samarbetspartners för teknikutveckling eller partners till en EU-ansökan? Då kan EENmatch vara nyckeln. Enterprise Europe Networks (EEN) databas innehåller tusentals förfrågningar och erbjudanden från företag över hela världen. Du kan även själv bli sökbar genom att skapa en som beskriver ditt företags behov. Sökresultaten beskriver vilken typ av partner som söks och är helt fri från reklam.

– Målet är tillväxt. Verktyget ger små och medelstora företag en snabb och smidig väg till samarbeten utanför Sverige

Så gör du

För att använda databasen krävs inget login. Sajten fungerar som en traditionell sökmotor. Men för att skapa en egen ”efterlysning” behöver du kontakta ditt lokala EEN-kontor.

– Vi kvalitetssäkrar och lägger upp alla partnersökningar i databasen för att försäkra oss om att den alltid innehåller relevant och aktuell information.

Omvärldsbevakning

Verktyget kan också användas för trendspaning och omvärldsbevakning. Exempelvis kan du ta reda på  i vilka länder din expertis, tjänst eller produkt främst efterfrågas. Dina sökningar kan även sparas som bevakningar om du anmäler dig som användare.
– Varje vecka får du ett mejl som berättar om du fått något  som matchar dina registrerade sökord. Vill du kontakta företaget bakom ett erbjudande eller en förfrågan så hjälper vi på Enterprise Europe Network till med det, säger Christin Vännman. Det bästa är att allt finansieras av EU och Tillväxtverket så tjänsten är kostnadsfri för användarna.

Databasen har funnits ett antal år, men har i vår fått en rejäl ansiktslyftning. Användargränssnittet, funktionaliteten och utseendet är betydligt förenklat och verktyget fungerar på såväl datorskärm som i mobiltelefon och på läsplatta.

Här hittar du EENmatch