Göteborg har ett av världens mest utvecklade fjärrvärmenät och hösten 2013 var Business Region Göteborg värd för en stor delegation från Skottland som ville lära sig mer om fjärrvärme och knyta kontakter med svenska företag.

Den skotska delegationen bestod av 43 personer som under tre dagar genomförde studiebesök på fem anläggningar och lyssnade till några av Sveriges främsta experter på området.

För att skapa affärsmöjligheter för svenska företag anordnades en matchmaking av Enterprise Europe Network vid Business Region Göteborg. Matchmaking är en tjänst som Enterprise Europe Network erbjuder och som innebär kostnadsfria förbokade 25-minutersmöten utifrån företagens önskemål.

Intresset var stort från såväl svenskt som skotskt håll vilket resulterade i totalt 189 möten under fyra timmar. Mötena ska förhoppningsvis leda till nya affärer för de svenska företagen och ett utbyggt fjärrvärmenät i Skottland.

Nästa steg är redan taget. Svenska företag inom fjärrvärme och fjärrkyla har bjudits in för ett besök i Skottland under våren 2014. Svenska företag som är intresserade av att följa med är välkomna att anmäla intresse.


Maria Lundin,  Enterprise Europe Network vid Business Region Göteborg
Telefon 031-367 61 17,
E-post maria.lundin@businessregion.se