IDC West Sweden AB är ett regionalt utvecklingsbolag som ägs av, och finns till för, människorna i Skaraborgs tillverkande industri. Deras uppdrag är att stärka konkurrenskraften och lönsamheten för Skaraborgs tillverkande industriföretag. De ägs av cirka 160 tillverkande företag i Skaraborg.

IDC driver flera utvecklingsprojekt inom en rad olika områden, och arbetet präglas av att ge företagen ”hjälp till självhjälp” genom coachning, analyser, förbättringsinsatser och långsiktigt lärande. För en hållbar framtida industri.

De fungerar som en ”kopplingsdosa” genom att identifiera industriföretags behov och sedan matcha dem med väl valda resurser för utveckling. IDC drivs utan eget vinstintresse – all eventuell vinst återinvesteras i verksamheten för att göra nytta för våra industrin.

De har jobbat på det här sättet för att stötta industriföretag i Skaraborg i hållbar industriell utveckling i mer än tio år. Det är för dem IDCs verksamhet finns till och de utvecklas och växer tillsammans.

En del av Industriell Dynamik

IDCs roll i Industriell Dynamik är uppsökande. De besöker företag och lyssnar in nuläge, behov och framför allt: Vad finns det för Innovationsmöjligheter här? Kan det behövas någon expertinsats? Kanske passar några pågående projekt och insatser perfekt för det här företaget? Och är det några offentliga medel som skulle passa bra att söka här?